15 d’abr. 2018

trobada anual, 2




Dissabte al matí el vam dedicar a conèixer, nosaltres,  fills de ciutats industrials i de serveis, el món del dur i castigat sector primari.


Vam visitar l’aula d’entorn rural Can Turró, a santa Maria Palutordera, ubicada dins d’una explotació agrícola i ramadera en actiu, on ens van explicar com es el dia a dia de la feina de pagès: un difícil equilibri entre l’esser humà, la terra i els animals.



La granja, d’explotació lletrera, compta amb vaques de  raça frisona, xais, gallines, conills, en una explotació de cicle tancat. Compta també amb un hort de 400 metres quadrats, m2, camps de cultiu de farratge i cereals i diferents arbres fruiters.


L’explotació la treballen dues parelles dedicades a la pagesia des de fa moltes generacions. Els seus orígens son a Parets del Vallès,  a la finca de Can Carena,  però arrel de la pressió urbanística,  l'any 1990 es van traslladar a Santa Maria de Palautordera,  a la finca de Can Turró, envoltada per una gran extensió agrícola i forestal, al costat del Riu Tordera i als peus del Massís del Montseny.


L’aula està oberta des de l’any 2.012 i, a part de visitar tota la granja, vam gaudir d’un taller de com fer mató i formatge fresc impartit per la Margarida.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada