2 d’abr. 2018

numídia

teatre romà de Calama,
colònia de la província romana de Numídia (actual Algèria)


“El mandat a Numídia,  el càrrec de legat que el pare va exercir al nord d’Àfrica a la legió III Augusta,  va ser fèrtil i reeixit.  Es van construir carreteres, fortins,  línies fortificades, i va tenir cura de la millora econòmica de la província atenent a la distribució de terres i establint un patrimoni familiar a l'oasi de Negrin, on abans hi havia una fortificació. Tan bona feina va propiciar que mes endavant l'emperador Trajà el proclamés cònsol.

Però com que,  a Numídia,  hi va romandre dos anys complets,  abans va voler deixar lligat a casa un aspecte que considerava de la seva responsabilitat directa: casar la seva filia.  El pare preveia que l’estada a Numídia  podia ser llarga i no volia ajornar el casament de la Vera. La virginitat de les noies es considerava sagrada i com mes aviat es cases mes difícil era que la meva germana pogués enamorar-se de la persona inadequada.

Abans d’instal·lar-se al nord d’Àfrica, doncs,  el pare va passar unes setmanes a Barcino, on es van celebrar les noces.”
Barcino
Maria Carme Roca
Columna, 2009
Pàgs. 49

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada