1 de juny 2017

ca n'oliver, bcin



“El Govern de la Generalitat de Catalunya, mitjançant l’acord de govern de data 21 de febrer de 2017 va aprovar declarar bé cultural d’interès nacional (BCIN), en la categoria de zona arqueològica, el jaciment ibèric de Ca n’Oliver.  La declaració suposa el reconeixement a la feina feta al jaciment des del 1986, un treball de dècades que va permetre transformar un descampat periurbà on hi havia el jaciment en l’actual museu i poblat de ca n’Oliver.

En la declaració es destaquen com a valors patrimonials la singularitat de les restes conservades, que es consideren una peça fonamental dins l’estudi de l'antic territori de la Laietània i, en general, del món ibèric català. L’ocupació del poblat durant tota la època ibèrica (s. VI aC al s. I aC), el converteixen en un enclavament especialment rellevant per a l'estudi d'aquesta cultura.

La declaració destaca que s’ha sabut combinar la recerca arqueològica amb la consolidació i la restauració de les estructures i materials, l'exposició d'aquestes a través del Museu, així com l'oferta didàctica i educativa, amb l'objectiu d'explicar la cultura ibèrica a tota la ciutadania.


La distinció com a Bé Cultural d’Interès Nacional confirma el jaciment de Ca n'Oliver de Cerdanyola com un espai patrimonial de primera línia en la recerca, amb valors arqueològics, històrics, arquitectònics i culturals indiscutibles.”


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada